Задържаният наркотик е на стойност над 160 000 лева Митнически служители

...
Задържаният наркотик е на стойност над 160 000 лева Митнически служители
Коментари Харесай

Митничари задържаха близо 4 килограма кокаин на ГКПП Гюешево

Задържаният опиат е на стойност над 160 000 лева 

Митнически чиновници от отдел „ Борба с наркотрафика “ в Търговско дружество Митница София задържаха 3,5 кг кокаин при инспекция на лек автомобил на Митнически пункт Гюешево.

Около 13:00 часа на 10.11.2022 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюешево митническите чиновници направили инспекция на лек автомобил, марка „ Мерцедес “, пътуващ в посока излаз от България. Под предната лява седалка бил открит особено построен тайник, който се отварял с автоматизиран механизъм. В него били укрити три пакета бяло прахообразно вещество. При изработен полеви наркотест то реагирало на кокаин. Общото количество на предмета на закононарушението възлиза на 3,580 кг на стойност 161 100 лв., избрана според разпореждане на Министерски съвет за цени на наркотичните субстанции за потребностите на съдопроизводството.

По случая е било формирано досъдебно произвеждане за опит за контрабанда на високорисково наркотично вещество през границата на страната.

Под управлението на Окръжна прокуратура – Кюстендил се водят дейни дейности по следствие за осъществено закононарушение. С разпореждане на наблюдаващия прокурор лидерът на транспортното средство - 21-годишният С.К. от град София, е притеглен в качеството на обвинен за осъщественото незаконно действие. Той е арестуван за период до 72 часа. Окръжна прокуратура – Кюстендил внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.

Работата по случая продължава.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР